top of page

ZipScreen / Fermuarlı Perde ve Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar...


Fermuarlı Perde

Zipscreen ya da Türkçe olarak fermuarlı perde; Avrupa'da uzun yıllardır kullanılan dış cephe perde sistemlerinin en dayanıklı üyesi fermuarlı perde Türkiye' de yeni yeni uygulanmaya başlanmıştır.

Fermuarlı perde doğru kumaş, motor ve sistem seçimleri yapıldığında çok önemli avantajlar sunmaktadır. Aksi durumda ise kullanılamayan çöpe giden çok pahallı bir yatırım olabilir.

Zipscreen / Fermuarlı perdeler tasarlanırken olası tüm hava koşulları göz önüne alınmalı ve kullanım yer ve keşifleri tam anlamı ile projelendirilmelidir.

Avrupa standartlarına göre oluşturulmuş ve test sertifikası olan sistemler kullanılmalıdır.

130km/h rüzgar gücüne dayanacak ve bu esnada çalışacak sistemler seçilmelidir. Buradaki detay 130km/h te sistemin çalışıyor olması. Çalışmayan sabit bir sistem bu yüksek rüzgar değerine dayanabilir. Ancak yüksek rüzgarlarda çalışmayan duran bir sistem kullanıcısına avantaj sağlamayacaktır.

Fiberglass / Cam Elyafı screen kumaşları kullanılmalıdır.

Polyester kumaşlar fiberglass a karşı %20 daha fazla sarkar ve dayanımları daha düşüktür. Devamlı dış cephede bulunan bir ürünün on yıllarca ayakta kalmasını ve ilk günkü gibi çalışmasını sağlamak gerekmektedir. Bu dayanım ve gücü sadece fiberglass / cam elyafı screen kumaşları sağlayacaktır.

Zip sisteme uygun motorlar kullanılmalıdır.

Birçok iyi firmanın iyi motorları vardır ancak fermuarlı perde biraz daha özellikli motor istemektedir. Sistemin çalışmasında önemli rol oynayan alt bar çok ağır olduğundan hem sistemin kendisini koruması hem de özellikle çocuk sağlığı için engel tanıma özellikli motorlar seçilmelidir.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page